Colectare deșeuri electrice

Iași Reciclează, ECOarena Colectează!

Colectare deșeuri electrice. Campanie desfășurată în perioada 14 septembrie - 14 octombrie 2023

În perioada 14 septembrie - 14 octombrie o nouă campanie de colectare deșeuri electrice va avea loc în Iași cu ocazia Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice.

Colectare deșeuri electrice

Împreună sărbătorim zilele reciclării deșeurilor electrice pentru un mediu mai curat. Locuitorii Municipiului Iași pot preda în mod conștiincios și gratuit deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) participând la tombola cu premii organizată de: Primăria Municipiului Iași, Asociația CASUS, ECOarena, SC Salubris SA, cu sprijinul OIREP Eco Positive, cărora li s-au alăturat partenerii: Garda de Mediu Iași, Agenția pentru Protecția Mediului Iași, Universitatea pentru Științele Vieții "Ion Ionescu de la Brad", Universitatea Tehnică ,,Gheorghe Asachi” prin Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului ,,Cristofor Simionescu” Iași, Departamentul Ingineria și Managementul Mediului, specializarea Ingineria și Protecția Mediului în Industrie, Opera Națională Română Iași, Ateneul Național din Iași, Palatul Copiilor Iași, și Fabrica de Print.

Iașul menține ritmul de creștere în domeniul protejării mediului prin acțiuni de colectare selectivă. Educația este fundamentul stabilității unei națiuni și noi, la nivelul comunității ieșene, investim în informarea și conștientizarea cetățenilor cu privire la importanța protejării resurselor naturale. Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice din acest an este încă o ocazie de a invita ieșenii să participe activ la campania de mediu organizată cu scopul colectării aparatelor electrice vechi sau defecte. Implicând-ne cu toții în asemenea evenimente avem șansa să ne regăsim într-o manieră mai apropiată și cu respect unii față de alții. Mulțumesc celor care dau atenție și participă la asemenea evenimente” - a declarat dl. Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași.

Ce mai stai pe gânduri?! Implică-te acum! Cu un singur apel reciclezi și te bucuri de premii!

Campanie desfășurată între 14 septembrie și 14 octombrie

Aparatele electrice stricate sau pe care nu le mai folosiți pot fi aduse la unul dintre punctele de colectare provizorii menționate mai jos:

 • Sediul SC Salubris S.A - Șoseaua Națională, nr. 43, deschis de luni până vineri, între orele 09.00-16.00;
 • Centrul Permanent de Colectare DEEE Iași - Strada Pompei, nr. 3 (zona Podul de Piatră), deschis luni, miercuri între orele 09.00-18.00, marți, joi, vineri între orele 09.00-17.00 și sâmbăta între orele 09.00 – 13.00.
 • Centrul de cartier Tătărași - str. Vasile Lupu, nr. 8, deschis de luni până vineri, între orele 09.00-16.00;
 • Centrul de cartier Alexandru cel Bun - str. Tabacului, nr. 1B, deschis de luni până vineri, între orele 09.00-16.00;
 • Centrul de cartier Nicolina - str. Petre Țuțea, nr. 2, deschis de luni până vineri, între orele 09.00-16.00;
 • Centrul de cartier Păcurari - Șoseaua Păcurari, nr. 34, deschis de luni până vineri, între orele 09.00-16.00;
 • Centrul de cartier Frumoasa - B-dul. Poitiers, nr. 20-22, deschis de luni până vineri, între orele 09.00-16.00.

Persoanele care nu pot transporta deșeurile electrice la unul dintre punctele de colectare menționate mai sus, pot apela la ECOarena Iași, care asigură permanent și gratuit preluarea aparatelor electrice și electronice grele sau voluminoase, de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție. Pentru persoanele juridice punem la dispoziție întreaga documentație necesară casării precum și scoaterii din gestiune.

Date de contact pentru solicitări de ridicare gratuită a deșeurilor electrice

 • Telefon 0764.399.399, disponibil zilnic, între orele 9.00-17.00, inclusiv SMS (tarif normal) sau pe mesaj prin WhatsApp (cu menționarea numelui și adresei deponentului);
 • TelVerde 0800.444.800 (gratuit), disponibil de luni până vineri, între orele 9.00-17.00;
 • Online prin formularul de comandă de pe site www.ecoarena.ro sau www.colecteaza.ro

Tombolă cu premii

Cei care vor preda deee-urile în cadrul campaniei dedicate Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice vor participa la tombola ce va avea loc în data de 16 octombrie, ora 12.00, la Centrul Permanent de Colectare DEEE Iași - Strada Pompei, nr. 3 (zona Podul de Piatră).

Premiile oferite prin tragere la sorți:

  • 20 x 2 Bilete/câștigător la Ateneul Național din Iași;
  • 10 x 2 Bilete/câștigător la Opera Națională din Iași;
  • 4 x aspirator cu sac;
  • 6 x polizor;
  • 5 x mixere;
  • 5 x mașină de găurit;
  • 5 x uscător de păr.

Echipa ECOarena, în numele organizațiilor de preluare a responsabilității producătorilor de echipamente electrice și electronice, oferă permanent și gratuit serviciul de preluare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și transportul în siguranță către fabricile de reciclare acreditate după standarde europene, acolo unde aceste deșeuri vor fi tratate și reciclate conform normelor de mediu.

Trebuie să ne unim forțele, cunoașterea și resursele pentru a stimula colectarea selectivă, curățenia și grija față de mediu. Participă și tu la curățenia orașului tău!

Comments are closed.