Iași Colectează, ECOarena Premiază!

Campanie colectare 2 mai-5 iunie 2022

Ai un aparat stricat? Trimite-l la reciclat!

Iași, 2 mai 2022 O nouă campanie de informare, educare, conștientizare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice se va desfășura în luna mai în Municipiul Iași.
IAȘI Colectează, ECOarena Premiază! Va începe în data de 2 mai și va dura până pe 5 iunie (Ziua Mediului), când se va încheia  cu o tombolă a participanților.

Invităm toți ieșenii să se implice în acest program, căci Ziua Mediului merită să fie sărbătorită!

Organizatorii campaniei sunt:

Primăria Municipiului Iași, Asociația CASUS, ECOarena, SC Salubris SA și Eco Positive cărora li s-au alăturat partenerii: Garda de Mediu Iași, Agenția pentru Protecția Mediului Iași,  Universitatea pentru Științele Vieții "Ion Ionescu de la Brad", Opera Națională Română Iași, Ateneul Național din Iași, Palatul Copiilor Iași, Fabrica de Print, Liceul Tehnologic Petru Poni.
”Am creat bune obiceiuri în Comunitatea Ieșeană! De peste 8 ani sărbătorim Ziua Mediului cu ample acțiuni de informare, educare, conștientizare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice, alături de organizatori și parteneri tradiționali. Campaniile anterioare au demonstrat implicarea comunității și grija față de mediul înconjurător. Incurajez toți ieșenii să se debaraseze corect de deșeurile electrice. Contribuția responsabilă a fiecăruia dintre noi este fundamentală  pentru sănătatea comunității din care facem parte.” a declarat domnul Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași.

Deșeurile electrice și electronice pot fi duse la punctele de colectare provizorii aflate la:

 • Sediul SC Salubris S.A - Şos. Naţională, nr. 43, deschis de luni până vineri, între orele 09.00-16.00;
 • Centrul de cartier Tătărași -  str. Vasile Lupu, nr. 8, deschis de luni până vineri, între orele 09.00-16.00;
 • Centrul de cartier Alexandru cel Bun - str. Tabacului, nr. 1B, deschis de luni până vineri, între orele 09.00-16.00;
 • Centrul de cartier Nicolina - str. Petre Țuțea, nr. 2, deschis de luni până vineri, între orele 09.00-16.00;
 • Centrul de cartier Păcurari - șos. Păcurari, nr. 34, deschis de luni până vineri, între orele 09.00-16.00;
 • Centrul de cartier Frumoasa - bld. Poitiers, nr. 20-22, deschis de luni până vineri, între orele 09.00-16.00;
 • Centrul Permanent de Colectare DEEE Iași - Strada Pompei, nr. 3 (zona Podul de Piatră), deschis luni, miercuri între orele 09.00-18.00, marți, joi, vineri între orele 09.00-17.00 și sâmbăta între orele 09.00 – 13.00.

Comenzile de ridicare de la domiciliu sau sediu de firmă se preiau GRATUIT astfel:

 • Zilnic, între orele 9.00-17.00 la numărul 0764.399.399 prin SMS (tarif normal) sau pe WhatsApp (cu menționarea numelui și adresei deponentului).
 • De luni până vineri, între orele 9.00-17.00 la TelVerde 0800.444.800 (gratuit).
 • Permanent prin formularul de comandă on-line de pe site www.ecoarena.ro sau www.colecteaza.ro

Toate comenzile venite până pe data de 5 iunie vor fi preluate de operatorul de colectare ECOarena, pe bază de programare telefonică, direct de la domiciliu dumneavoastră sau sediul de firmă! Echipa operatorului de colectare  vă va suna în maximum două zile lucrătoare de la plasarea comenzii, pentru a stabili ziua și intervalul orar de ridicare a deșeurilor.

Cei care se vor debarasa corect de aceste deșeuri în cadrul campaniei dedicate Zilei Mediului " IAȘI Colectează, ECOarena Premiază! " vor participa la tombola ce va avea loc în data de 6 iunie, ora 12.00, la Centrul  Permanent de Colectare DEEE Iași - Strada Pompei, nr. 3 (zona Podul de Piatră).

În campania "IAȘI Colectează, ECOarena Premiază! " vor fi acordate următoarele premii:

 • 20x2 Bilete/câștigător la Ateneul Național din Iași
 • 10x2 Bilete/câștigător la Opera Națională din Iași
 • 12x uscător de păr
 • 10 x fier de călcat
 • 2x mixer
 • 2x mașină de găurit
 • 2x polizor unghiular
 • 2x aspirator cu sac.

Regulamentul campaniei (pdf) este disponibil aici.

Lista câștigătorilor va putea fi accesată pe www.ecoarena.ro sau www.colecteaza.ro

ECOarena (în numele organizațiilor de preluare a responsabilității producătorilor de echipamente electrice și electronice) oferă PERMANENT SERVICIUL GRATUIT de preluare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și se implică activ în activitățile de protecție a mediului, colaborând cu grădinițe, școli, licee, universități, centre culturale, instituții, firme. Gestionează toate activitățile necesare colectării și transportul către stațiile de tratare și reciclare a deșeurilor, asigurând astfel eliminarea acestora în siguranță și într-o manieră prietenoasă cu mediul înconjurător, în conformitate cu legislația europeană în domeniul mediului.
Susținem cu tărie faptul că educația de mediu este o necesitate pentru fiecare dintre noi, orice gest responsabil, oricât de mic, poate aduce o schimbare benefică în viața noastră. Trebuie să ne unim forțele, cunoașterea și resursele pentru a stimula colectarea selectivă, curățenia și grija față de mediu!

Pentru detalii și alte infomații despre campanie, persoana de contact este: Dna Simona Cecilia Ghiga , Telefon: 0745 302 094, Email: office@ecoarena.ro

Comments are closed.