Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice

Iași Reciclează, ECOarena Colectează!

Campanie colectare 14 septembrie - 14 octombrie 2022

În perioada 14 septembrie - 14 octombrie o nouă campanie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice va avea loc în Iași cu ocazia Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice .
Împreună sărbătorim zilele reciclării deșeurilor electrice pentru un mediu mai curat. Locuitorii Municipiului Iași pot preda în mod conștiincios și gratuit deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) participând la tombola cu premii organizată de: Primăria Municipiului Iași, Asociația CASUS, ECOarena, SC Salubris SA și Eco Positive cărora li s-au alăturat partenerii: Garda de Mediu Iași, Agenția pentru Protecția Mediului Iași, Universitatea pentru Științele Vieții "Ion Ionescu de la Brad", Opera Națională Română Iași, Ateneul Național din Iași, Palatul Copiilor Iași, Fabrica de Print, Liceul Tehnologic Petru Poni.
”Tradiția curățeniei de toamnă continuă în orașul nostru. Invit ieșenii să participe activ la campania de mediu organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice. Sănătatea fiecăruia dintre noi și a întregii comunități este de importanță vitală și fiecare cetățean al orașului nostru poate contribui pentru un mediu mai curat. În campania desfășurată anul acesta, 5 iunie-Ziua Mediului, s-au colectat peste 68 000 kg, ceea ce demonstrează cât de importantă este implicarea comunității și grija față de mediul înconjurător”, a declarat Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași.
Ce mai stai pe gânduri?! Implică-te acum! Cu un singur apel reciclezi și te bucuri de premii!

Invităm toți ieșenii să se implice în acest program, căci Ziua Reciclării DEEE merită să fie sărbătorită!

Deșeurile electrice și electronice pot fi aduse la punctele de colectare provizorii aflate la:

 • Sediul SC Salubris S.A - Şos. Naţională, nr. 43, deschis de luni până vineri, între orele 09.00-16.00;
 • Centrul Permanent de Colectare DEEE Iași - Strada Pompei, nr. 3 (zona Podul de Piatră), deschis luni, miercuri între orele 09.00-18.00, marți, joi, vineri între orele 09.00-17.00 și sâmbăta între orele 09.00 – 13.00.
 • Centrul de cartier Tătărași - str. Vasile Lupu, nr. 8, deschis de luni până vineri, între orele 09.00-16.00;
 • Centrul de cartier Alexandru cel Bun - str. Tabacului, nr. 1B, deschis de luni până vineri, între orele 09.00-16.00;
 • Centrul de cartier Nicolina - str. Petre Țuțea, nr. 2, deschis de luni până vineri, între orele 09.00-16.00;
 • Centrul de cartier Păcurari - șos. Păcurari, nr. 34, deschis de luni până vineri, între orele 09.00-16.00;
 • Centrul de cartier Frumoasa - bd. Poitiers, nr. 20-22, deschis de luni până vineri, între orele 09.00-16.00.

Persoanele care nu pot transporta deșeurile electrice la unul dintre punctele de colectare menționate mai sus, pot apela la ECOarena Iași care asigură PERMANENT și GRATUIT preluarea aparatelor electrice și electronice grele sau voluminoase, de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție astfel:

 • Zilnic, între orele 9.00-17.00 la numărul 0764.399.399 prin SMS (tarif normal) sau pe WhatsApp (cu menționarea numelui și adresei deponentului).
 • De luni până vineri, între orele 9.00-17.00 la TelVerde 0800.444.800 (gratuit).
 • Permanent prin formularul de comandă on-line de pe site www.ecoarena.ro sau www.colecteaza.ro

Cei care vor preda deee-urile în cadrul campaniei dedicate Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice vor participa la tombola ce va avea loc în data de 17 octombrie, ora 12.00, la Centrul Permanent de Colectare DEEE Iași - Strada Pompei, nr. 3 (zona Podul de Piatră).

Premiile oferite prin tragere la sorți:

 • 20 x 2 Bilete/câștigător la Ateneul Național din Iași
 • 10 x 2 Bilete/câștigător la Opera Națională din Iași
 • 12 x fier de călcat
 • 7 x coasă electrică
 • 5 x mașină de găurit
 • 2 x uscător de păr
 • 2 x cafetieră
 • 2 x aspirator cu sac

Echipa ECOarena (în numele organizațiilor de preluare a responsabilității producătorilor de echipamente electrice și electronice) oferă PERMANENT și GRATUIT serviciul de preluare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și transportul în siguranță către fabricile de reciclare acreditate după standarde europene, acolo unde aceste deșeuri vor fi tratate și reciclate conform normelor de mediu.

Trebuie să ne unim forțele, cunoașterea și resursele pentru a stimula colectarea selectivă, curățenia și grija față de mediu!
Participă și tu la curațenia orașului tău!

 

Comments are closed.