,,Pauza mare pentru reciclare’’

ECOARENA lansează o noua campanie!

EcoARENA aduce pentru o zi mașina de colectare! ,,Trimite la reciclare, aparatura nefolositoare! Mașina de spălat e voluminoasă? Noi o ridicăm de acasă!,,

,,Pauza mare pentru reciclare’’ este o campanie de informare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) care se adresează unităților de învățământ (grădinițe și școli).

INFORMARE/EDUCARE – Preșcolarii si școlarii învață despre importanța colectării selective și responsabile, efectul toxic al deșeurilor de echipamente electrice și electronice asupra mediului înconjurător și cum pot aplica bune practici în comunitate.

COLECTARE/RECICLARE– Prin implicarea unității de învățământ, cadre didactice și părinți, preșcolarii și scolarii contribuie activ la colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice. Echipa EcoARENA pune la dispoziție pentru o zi mașina de colectare la care pot fi aduse aparatele vechi/nefolositoare/defecte.

Obiectivul ,,Pauza mare pentru reciclare’’ presupune transmiterea de informații cu tematică de mediu și modul de gestionare a deșeurilor.

În urma implementării proiectului unităților de învățământ li se oferă o urnă pentru colectarea deșeurilor de echipamente electrice și participanților materiale tematice.

Susținem cu tărie faptul că educația de mediu este o necesitate pentru fiecare, orice gest responsabil, oricât de mic, poate aduce un plus în viața noastră!

Comments are closed.